Naar de oorsprong

Wij werken samen met lokale boeren en producenten over de hele wereld. Onze betrokkenheid bij de boeren en producenten in het land van herkomst komt het best tot uitdrukking in de langdurige relaties met onze partners in de landbouw. Onze partners variëren van bedrijven die rijstveldboeren in China verenigen en ondersteunen via sociaal-economische projecten tot een BlocRice project in samenwerking met RVO. Allemaal mooie verhalen van mensen en bedrijven met dezelfde drive om biologisch de standaard te maken en de wereld een beetje beter. Together for our planet!

Sesam uit Oeganda

Wij maken deel uit van een sociaal project in Noord-Oeganda. We bouwen aan inclusieve waardeketens voor biologische sesam en soja. Het doel van het project is om 25.000 kleine boeren te registreren, trainen en certificeren zodat ze hun opbrengst en inkomen kunnen verhogen. 

 

Jasmijnrijst uit Cambodja

Wij maken deel uit van een project in Cambodja dat het inkomen van biologische jasmijnrijstboeren verbetert met behulp van Blockchain. We creëren een eerlijke en transparante toeleveringsketen die de positie van de boer in de toeleveringsketen in Cambodja versterkt. 

Rietsuiker uit Mozambique

Onze partner in Mozambique heeft meer dan 500 kleine boerenfamilies die zijn verenigd in twee coöperaties. Zij stellen de hoogst mogelijke normen voor biologisch rietsuiker en evenzeer voor de impact die het heeft op de lokale gemeenschappen, de biodiversiteit en de koolstofuitstoot. 

Cashewnoten uit Tanzania

Onze cashewnoten uit Tanzania worden lokaal geoogst en gekraakt. Dat is bijzonder, want cashewnoten in de dop uit Tanzania worden meestal gedistribueerd naar Azië voor verdere verwerking. Onze lokale partner heeft een manier gevonden om het anders te doen.

Traditionele biologische producten uit China

In 1998 is DO IT ORGANIC een samenwerking aangegaan met Huaen, en vandaag de dag importeert DO IT ORGANIC veel biologische producten uit China. Tegenwoordig is het project goed ontwikkeld volgens Europese normen. Er is gerecyclede compost van veeafval en overschotten van gewassen. Biologische boerderijen hebben natuurlijke methoden voor ongediertebestrijding ontwikkeld, zoals “Red Eye Bees” en elk veld heeft een bord om biologisch aan te duiden en een veldnummer.

Basmati rijst uit India

Al meer dan 15 jaar werkt DO IT ORGANIC samen met een lokale Indiase partner. Als onderdeel van het project zijn er initiatieven om de leefomstandigheden te verbeteren door onderwijs voor de kinderen, betere sanitaire voorzieningen en werk voor vrouwen om hen onafhankelijker te maken. Bijvoorbeeld het doneren van naaimachines voor kleding en borduurwerk en workshops in het opzetten van een eigen bedrijfje.

Kies je taal