Wat we doen

Bij DO IT ORGANIC hebben we biologisch eten tot norm verheven. Wij geloven heilig in een wereld waarin 100% biologische voeding de standaard is. Als specialist in biologische voeding bieden we producten van hoge kwaliteit. Zo zijn we langzaam maar zeker uitgegroeid tot het toonaangevende bedrijf op het gebied van biologische voeding. Maar we doen veel meer dan alleen biologische bulk ingredienten verkopen. Wat precies?

Een biologische groothandel met duurzame voeding

Wij bieden alleen volledig biologische en gecertificeerde producten aan. In totaal verkopen we als groothandel in biologische voeding meer dan 1000 verschillende biologische producten. Deze producten worden geproduceerd door biologische boeren en producenten. Ons biologische netwerk strekt zich uit over de hele wereld. We proberen onze producten zo dicht mogelijk bij huis te verkrijgen om het transport tot een minimum te beperken.

Welke uitsluitend biologische producten distribueren wij?

Als distributeur van biologische producten kopen we onze producten rechtstreeks in bij boeren over de hele wereld. Onze biologische groothandel bevat bijvoorbeeld biologische grondstoffen, zoals bonen of andere peulvruchten uit China, cashewnoten uit Tanzania of linzen uit Canada. We creëren persoonlijke relaties met boeren en bouwen langdurige partnerschappen met ze op. Onze werkwijze is volledig transparant, traceerbaar en we gebruiken en regelen alle benodigde certificaten.

Biologisch en duurzaam

Natuurlijk spelen biologische voedselingrediënten de absolute hoofdrol voor ons als groothandel in biologische voeding. Maar biologisch gaat veel verder dan onze zaden, pinda's en rijst. Uiteindelijk gaat het meer om het onderliggende idee om de wereld weer gezond en leefbaar te maken. Het creëren van een 100% biologische voedselketen is een belangrijke stap in die richting. Maar er zijn meer dingen die we belangrijk vinden. Kijk bijvoorbeeld naar verpakkingen. We streven ernaar om volledig klimaatneutraal te zijn. Hoe? Door duurzame folie, etiketten, inkt en lijm te gebruiken voor al onze verpakkingen. Door ons hoofdkantoor, magazijn en verpakkingsfaciliteiten op één locatie te huisvesten, kunnen we producten van hoge kwaliteit garanderen, terwijl we onze logistiek optimaliseren op een lage klimaat voetafdruk.

De rol van biologische landbouw in de productie van duurzaam voedsel

De landbouw beslaat bijna 40 procent van het aardoppervlak. Het heeft daarom een grote impact op het milieu. Biologische landbouw is essentieel voor een gezonde wereld. Daarom steken we veel tijd en energie in de manier waarop onze producten worden geteeld. Het gaat niet alleen om de producten die we produceren. Het gaat om het gezond maken en houden van onze planeet! Dat is waar DO IT ORGANIC en onze biologische producten voor staan.

We verkopen meer dan 1000 verschillende biologische producten en bieden onze klanten 100% biologische ingrediënten. Al onze producten worden geteeld en geproduceerd door ons zorgvuldig geselecteerde netwerk van boeren van over de hele wereld. We bieden bijvoorbeeld peulvruchten uit China, hazelnoten uit Turkije en rijst uit India.

Kies je taal