Biologische producten uit China

DO IT ORGANIC is in 1998 een samenwerking aangegaan met DALIAN HUAEN en vandaag de dag importeert DO IT ORGANIC veel biologische producten uit China. DALIAN HUAEN is een Chinees bedrijf dat in 1994 is opgericht. Door deze langdurige samenwerking hebben we veel geleerd over de cultuur en hun manier van werken. Het DALIAN HUAEN project werkt samen met ongeveer 500 boeren.

Productiemethode

De landbouwregio ligt in het noordoosten van China waar landbouw de belangrijkste manier van leven is. Het traditionele handwerk en eenvoudige methoden worden gecombineerd met geavanceerde ongediertebestrijding. De boeren gebruiken rotatiemethoden en beschermen dieren, planten en de biodiversiteit. Ze gebruiken ploegen en (hand)wiedmachines 2 tot 3 keer per jaar.

Als compostbron gebruiken de boeren dierlijke mest gemengd met gewasstro. De veestapel bestaat voornamelijk uit pluimvee dat door de boeren zelf wordt gehouden.

Een grote delta zorgt voor compost. Een grote delta biedt ideale irrigatiemogelijkheden. Omdat het dient als waterwingebied voor de hoofdstad Beijing, is het gebruik van pesticiden sterk beperkt en zijn uitgestrekte gebieden toegewezen aan biologische landbouw, omgeven door grote bufferzones.

Opleiding

Het dagelijkse toezicht wordt gedaan door managers die de boeren in dienst hebben en op de boerderijen werken. Elk jaar, voor het planten, worden de boeren meerdere keren getraind in biologische principes, ongedierte- en onkruidbestrijdingsmethoden, vruchtwisseling en isolatiezonevereisten. Op deze manier kunnen de boeren de hoge kwaliteit van het product behouden en het milieu gezond houden.

 

Fair Trade IBD

In 2007 zijn DO IT ORGANIC en HUAEN begonnen met Fair Trade IBD certificering. Er is een middelbare school gefinancierd en er zijn wegen aangelegd. Werk-, communicatie- en transportomstandigheden worden verbeterd. De garantie voor 100% goed gecertificeerde biologische producten is het belangrijkste doel, samen met het welzijn van de boeren en hun families. DO IT ORGANIC bezoekt de boeren regelmatig en de volgende generaties krijgen de leiding over de boerderijen.

Kies je taal