Meewerk Stagiair(e) QA/QC - HBO

Ben jij op zoek naar een stage waarin je een bijdrage kan leveren bij het bewaken van de kwaliteit van onze producten en het kwaliteitsproces wat hieraan ten grondslag ligt? Dan is DO IT ORGANIC op zoek naar jou! Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvol, internationaal en snelgroeiend bedrijf welke actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.  

Onze markt

De markt waarin DO IT ORGANIC actief is kent interessante uitdagingen voor het QA/QC team, vanwege het grote scala aan verschillende producten. Omdat DO IT ORGANIC uitsluitend in de biologische markt actief is, zijn certificaten, traceerbaarheid, teeltprocessen en het beheersen van productrisico’s in de keten erg belangrijk.

Ons team

Het QA/QC team heeft als doel om de kwaliteit van onze producten en processen te waarborgen en te optimaliseren. Dit doen we door het implementeren, beheren en optimaliseren van kwaliteitssystemen zodat aan de wettelijke voorschriften en interne en externe specificaties (m.b.t. product- en proceskwaliteit en voedselveiligheid) en certificering wordt voldaan.

Samen met het team werk je aan de verdere uitbouw van het kwaliteitssysteem op het gebied van de normen voor de biologische markt, het verder uitrollen van het kwaliteitsbewustzijn binnen de afdelingen en de bewaking van de voedselveiligheid. Binnen de organisatie wordt er gewerkt met Navision.

Over de stage

Als meewerk stagiair zul je ons team komen ondersteunen met werkzaamheden die al gedaan worden en er dus ook toe doen! Afhankelijk van jouw eigen voorkeuren en de aansluiting van de opdracht benodigd voor jouw studie zal een scope worden opgesteld.

Enkele werkzaamheden waaraan gedacht kan worden zijn:

 • Bijwerken van specificaties;
 • Ondersteunen in de verwerking van analyses;
 • Randtaken bij voorbereiding van audits;
 • Onderzoek & verwerking van klachten;
 • Lopen van hygiëne/glas & plastic rondes;
 • Invullen van (eenvoudige) questionnaires;
 • Opvolgen van klantvragen;
 • Meewerken aan nieuwe handboekdocumenten, zoals procedures;
 • Ondersteuning van projecten met bijbehorende validaties/verificaties;

Onze organisatie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame en betere wereld door de overgang van de conventionele naar biologische landbouw te versnellen. Wij maken dit mogelijk door het leveren van hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Wie zoeken we

We maken graag kennis met een student die ervaring op wil doen in op kwaliteit gebied.  Affiniteit met de biologische branche is een pré. Daarnaast breng je met je mee:

 • HBO opleiding (lopend), richting voedingsmiddelen en technologie;
 • Goede communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Je bent nauwkeurig, zelfstandig, gedreven, flexibel, leergierig en gaat proactief te werk. Je durft vragen te stellen en weet prioriteiten te stellen
 • Daarnaast ben je alert op het naleven van procedures en beschik je over een oplossingsgericht en stressbestendige instelling.

Wat kun je van ons verwachten?

We bieden een leuke en uitdagende stage binnen een enthousiast kwaliteit team, waar een open cultuur is en je ook echt deelneemt aan ons team. Ons team bestaat uit 12 collega’s. We bieden je een leuke open leeromgeving, met een mogelijkheid veel kanten van het werkgebied te ervaren.

Interesse of meer informatie?

Are you 100% involved to improve? Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar DO IT ORGANIC BV, afdeling HR, Hermesweg 7, 3771 ND Barneveld of stuur een mail met jouw CV en motivatie naar jobs@organic.nl.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Maarten Molenaar, QESH Manager (m.molenaar@organic.nl) Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Kies je taal