Basmatirijst uit India

Al meer dan 15 jaar werkt DO IT ORGANIC samen met een lokale Indiase vestiging. Poppe Braam was betrokken bij het opstarten van een biologische divisie van een landbouwbedrijf. India heeft veel potentieel voor biologisch in verschillende regio's.

Himalaya

In Uttar Pradesh, ver weg van vervuilde grond, aan de voet van de heuvels van de Himalaya, verbouwt een groep boeren het oorspronkelijke ras basmatirijst. Complete dorpen met boeren zijn overgestapt op biologische landbouw onder begeleiding van landbouwingenieurs en met de juiste certificering. Er is een lange en vaste relatie ontstaan.

Gewasrotatie

Andere biologische gewassen uit het Indiase project zijn lijnzaad en amarant. De boeren begrijpen nu volledig de biologische filosofie, waarbij ze niet alleen biologisch telen maar ook de holistische aspecten omarmen.

Borduurwerk

Als onderdeel van het project zijn er initiatieven om de leefomstandigheden van de betrokken families te verbeteren. Onderwijs voor de kinderen, betere sanitaire voorzieningen en werk voor vrouwen om ze onafhankelijker te maken. Bijvoorbeeld het doneren van naaimachines voor kleding en borduurwerk en workshops in het opzetten van een eigen bedrijfje.

Sociale verantwoordelijkheid

Door een goede infrastructuur aan te leggen, kunnen onderwijs, gezondheid, levensonderhoud, plattelandsontwikkeling, waterbehoud en milieubescherming worden ontwikkeld in de plattelandsgebieden van de boerendorpen. De fabrieken in hetzelfde project zijn uitgerust met gereedschap voor een veilige en hygiënische werkomgeving. Nu zijn de zonen en dochters de volgende generatie, die opgroeien met biologische landbouw en productie, klaar voor de toekomst.

25 biogasinstallaties

In deze video komt de relatie met onze leverancier van biologische basmatirijst sterk naar voren.

Rohan Grover, directeur van het Indiase bedrijf: "We waren vereerd toen DO IT ORGANIC besloot om de boeren van Uttar Pradesh te ondersteunen met 25 biogasinstallaties. Deze kleine initiatieven helpen bij het opbouwen van een beter ecosysteem rond onze biologische missie en we danken jullie hiervoor. We hebben geprobeerd dit initiatief vast te leggen in een kleine video en we voelen ons dankbaar om dit met jullie allemaal te delen."

Kies je taal