Onze geschiedenis

DO IT ORGANIC is een toonaangevende groothandel in biologische ingrediënten en consumenten producten gevestigd in Nederland. We werken samen met producenten en boeren over de hele wereld. We bieden een breed scala aan biologische voedingsingrediënten in bulk. Wij bieden ook de mogelijkheid tot het verpakkingen van private label en huismerken en brengen zelf hoogwaardige biologische consumentenproducten op de markt zoals Amaizin en La BIO IDEA.

Maar het was niet altijd zo. Het merk begon bescheiden en groeide al snel uit tot de succesvolle groothandel in biologische ingrediënten die we vandaag de dag kennen. 

Onze geschiedenis als distributeur van biologische producten

In 1991 richtte Poppe Braam in Barneveld DO-IT op als importeur en distributeur van biologische voedselingrediënten en Italiaanse producten die worden verbouwd en verwerkt door een groep Siciliaanse boeren en producenten.

Poppe werd gedreven door zijn sterke betrokkenheid bij de biologische landbouw en zijn wens om duurzame handelsrelaties op te bouwen met boeren in ontwikkelingslanden en producenten in Europa.

Het was zijn ondernemerschap, ervaring op het gebied van biologische producten en steun voor boeren en producenten wereldwijd die ervoor zorgden dat DO-IT kon blijven groeien en de distributeur van biologische producten kon worden die het nu is.

Maar na meer dan 30 jaar toegewijd leiderschap aan zijn bedrijf, besloot Poppe dat het tijd was om het stokje door te geven en verder te gaan naar zijn volgende avontuur. En dus gaf hij in 2019 de missie om van biologische landbouw de standaard te maken over aan Hendrik Wijnen. Met frisse ideeën en een passie voor duurzaam voedsel zullen hij en de rest van het team het bedrijf vooruit blijven helpen.

Rebranding

In 2021 presenteerde DO-IT de nieuwe bedrijfsnaam en logo om haar betrokkenheid bij milieu, klimaat en biodiversiteit te verwoorden. Om een activerend statement te maken, veranderde DO-IT haar naam in DO IT ORGANIC met de slogan ‘Together for our planet’.

DO IT ORGANIC gaat door met haar missie totdat biologische landbouw en voeding wereldwijd de standaard zijn. Voor onze planeet, voor onze toekomst.

Kies je taal