Sesam uit Oeganda

Wij maken deel uit van een geweldig project met een grote sociale impact in Noord-Oeganda. Het doel van het project is de levensomstandigheden van kleine boeren in Noord-Oeganda te verbeteren door het opbouwen van biologische en inclusieve waardeketens voor biologische sojabonen, sesam. 

25.000 kleine boeren

In het project hebben we 14 doelen die we in vier jaar tijd willen bereiken. De belangrijkste doelen zijn het registreren, trainen en certificeren van 25.000 kleine boeren, zodat zij hun opbrengst en inkomen kunnen verhogen. Het project wordt in Oeganda uitgevoerd door een lokaal ontwikkelingsbedrijf. Zij zullen de boeren trainen in biologische en klimaatslimme landbouw- en naoogstmethoden. Op deze manier kunnen de boeren ook na het project zelfstandig hun velden blijven bewerken. Dit project zal ook vrouwen en jongeren trainen in het verzamelen en pellen van sheanoten, het organiseren van biologische en voedselveiligheidscertificering en meer.

Update: hoe gaat het nu met de boeren? 

Onze CEO Hendrik Wijnen bracht een bezoek aan Oeganda om te zien hoe het sesamzaadproject in Oeganda er na drie jaar voor staat. Hebben de boeren hun land kunnen uitbreiden? Zijn de opbrengsten verbeterd? En verdienen ze meer geld?

Export naar de Europese markt

DO IT ORGANIC is de hoofdpartner in dit project en levert kennis over de Europese markt. Ook zullen we de biologische sesam en sojabonen vermarkten, importeren en distribueren. De eerste oogst sesamzaad is al verscheept naar ons magazijn in Barneveld, en is beschikbaar voor onze klanten.

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over het project, de boeren en onze doelen.

UIT UGANDA VERKRIJGBAAR INGREDIËNT

Kies je taal