Productie Manager Verpakken (40 uur)

Ben jij op zoek naar een functie waarin je verantwoordelijk bent voor zowel het verpakkingsproces alsook de productieplanning en alles wat daar bij komt kijken? En zie je het als een uitdaging om continu processen te verbeteren? Dan is DO IT ORGANIC wegens uitbreiding op zoek naar jou! 

Wij zijn DO IT ORGANIC, een succesvol, internationaal en groeiend bedrijf welke actief is in de markt voor 100% biologische voedingsingrediënten.

Over de functie

De Productie Manager is verantwoordelijk voor het zo vloeiend en efficiënt mogelijk laten verlopen van het verpakkingsproces. Deze persoon houdt hierbij rekening met een aantal factoren zoals personeel, machines, materialen en kosten. Je staat in direct contact met de klant waarmee je in gezamenlijk overleg komt tot de meest optimale verpakkingsoplossing door gebruik te maken van o.a.  het meest geschikte  folie en de juiste doos. Daarnaast onderhoudt je contact met de afdelingen inkoop, sales en marketing (intern).

 

Als Productie Manager zien we voor jou de volgende taken:

 

 1. Verantwoordelijk voor het verpakkingsproces en productieplanning

Rekening houdend met klantwensen, gebruik van materialen (folies, dozen) , planning van productie  en het beschrijven en verbeteren van processen

 

Verantwoordelijk voor het produceren van de juiste en meest duurzame (consumenten) verpakking in de meest brede zin van het woord;

  • Specifieke klantwensen beoordelen op haalbaarheid in termen van kosten en verpakkingsmaterialen
  • Adviseren over-  en kennis hebben van verschillende soorten verpakkingsmaterialen zoals folie soorten, papier, dozen
  • Assisteren en adviseren op artwork van verpakking en etiketten
  • Contact onderhouden met leveranciers van verpakkingsmaterialen en op de hoogte van de ontwikkelingen op dit gebied
  • Goede (technische) kennis van verpakkingsmachines en ze kunnen bedienen
  • Aansturen van het team
  • Beheren van de voorraad materialen en grondstoffen;
  • Contact onderhouden met klanten

 

 • Groeiplan maken en het uitvoeren van dit plan op de afdeling

Ten behoeve van de ambitieuze groeidoelstelling van DOIT ORGANIC is het van belang de processen van de verpakkingsafdeling  goed in kaart te brengen en te optimaliseren.

Er wordt verwacht dat je initiatieven kunt ontplooien op het gebied van investeringsaanbevelingen t.b.v. de aankoop van nieuwe machines en lijnen,  kostenefficiëntie slagen maken, en continu op zoek bent naar verbeterslagen voor de afdeling

 

WIE zoeken WE?

We maken graag kennis met een Productie Manager (die enkele jaren ervaring heeft opgedaan in een vergelijkbare functie bijvoorbeeld als teamleider, productieleider of productie manager). Iemand die de wensen vanuit de klant  weet te vertalen naar wat er intern in onze organisatie mogelijk is. Hiervoor is het nodig dat je (technische) ervaring hebt met het werken met diverse verpakkingsmachines, ervaring als operator eindverantwoordelijke op de lijn, ervaring met het aansturen van personen (people skills), en je bent op de hoogte van de mogelijkheden en specifieke eigenschappen van folies, papier en overige verpakkingsmaterialen.

 

Ervaring in de FMCG en/of biologische branche is een pré. Daarnaast breng je met je mee:

 • Een afgeronde technische opleiding op minimaal MBO-4/HBO niveau. Vapro is een pré;
 • Kennis van Lean en/of 5S;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden op alle niveaus en het vermogen om stimulerend in teamverband te werken;
 • Je beschikt over een goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent nauwkeurig, zelfstandig, gedreven, flexibel, nieuwsgierig en gaat proactief te werk.
 • Analytisch vermogen om de data te interpreteren en inzichten te genereren.
 • Resultaatgerichtheid om ervoor te zorgen dat taken op tijd worden voltooid.
 • Goed planning- en organisatievaardigheden om de zaken vlot te laten verlopen.
 • Accuratesse om te zorgen voor kwaliteit in alles wat je doet.
 • Je weet prioriteiten te stellen en je beschikt over voortschrijdend inzicht en een kritische houding. Daarnaast ben je alert op het naleven van procedures en beschik je over een oplossingsgerichte en stressbestendige instelling;
 • Kennis van ERP systemen is een pré (binnen de organisatie wordt er gewerkt met Navision);
 • Kennis van BRC en IFS certificeringsschema’s is een pré;
 • Affiniteit met biologische levensmiddelen.

 

Onze organisatie

Wij geloven dat we kunnen bijdragen aan een duurzame en betere wereld door de overgang van de conventionele naar biologische landbouw te versnellen. Wij maken dit mogelijk door het leveren van hoogwaardige gekwalificeerde en volledig biologische voedingsingrediënten en consumentenproducten. Wij zijn gepassioneerd om duurzaam impact te genereren. Onze bedrijfsstructuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen, waardoor we snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen.  

 

Wat kun je van ons verwachten?

Wij bieden een leuke en uitdagende functie binnen een enthousiast team. Daarnaast bieden we een fulltime dienstverband, 24 vrije dagen per jaar o.b.v. een fulltime dienstverband, een premievrije pensioenregeling, vakantiegeld en mogelijkheden om deel te nemen in de STAK. Daarnaast kun je wekelijks van verse biologische snackgroenten en fruit genieten; wordt er regelmatig een biologische lunch verzorgd en kun je onze producten met korting kopen.

 

Je komt terecht in een dynamisch bedrijf dat sterk groeiend is, waardoor je mogelijkheden hebt om je verder te ontwikkelen. Daarnaast wordt je gestimuleerd om actief mee te denken in de ontwikkeling van ons bedrijf.

 

Interesse of meer informatie?

Are you 100% involved to improve? Stuur dan jouw CV en een korte motivatie naar jobs@organic.nl

 

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Vincent Evers (Logistics Manager) (v.evers@organic.nl) of Erika Vermijs (BU Manager Consumer Products) (e.vermijs@organic.nl)

 

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Kies je taal