WAAROM DEZE KOKOSSUIKERBOMEN?
Traditionele kokospalmen kunnen tot 30 meter hoog worden. Boeren klimmen doorgaans twee keer per dag in elke boom om het sap uit de bloemen te verzamelen, een veeleisende en risicovolle taak. Veel bestaande bomen zijn ook aan het verouderen, waardoor de productiviteit afneemt en de inkomsten van de boeren worden beperkt. Het hoge risico dat het klimmen in deze grote bomen met zich meebrengt, maakt het werk ook minder aantrekkelijk voor jongere generaties boeren.
Daar komt de kokospalmvariëteit Genjah om de hoek kijken. Deze bomen worden ongeveer drie meter hoog, waardoor ze veiliger te oogsten zijn, productiever zijn en sneller volgroeid zijn – ze produceren al na drie jaar sap in plaats van zes jaar.
We zijn er trots op dat we samen met onze partners werken aan het versterken van eerlijke en verantwoorde landbouw door:
- De arbeidsomstandigheden te verbeteren.
- Het verdienpotentieel te vergroten.
- De veerkracht van de gemeenschap en toekomstige generaties te ondersteunen.
De eerste fase van het project omvat de distributie en aanplanting van 1.035 zaailingen samen met 71 lokale boeren. Als alles goed gaat, zijn we van plan om onze activiteiten op te schalen en uit te breiden door meer boeren erbij te betrekken. We kijken ernaar uit om nauw contact te houden met onze partners ter plaatse en de directe impact op het levensonderhoud van deze boeren te volgen.
EEN NIEUWE AANPAK
De Genjah-zaailing heeft een veel kortere stam, wat betekent dat:
- Het verzamelen van kokosnootsap gemakkelijker wordt.
- Het werk veiliger en minder fysiek zwaar wordt.
- Boeren meer sap per dag kunnen verzamelen, waardoor hun inkomen en motivatie toenemen.
- Het beroep toegankelijker wordt voor jongeren en vrouwen.
Elke boer krijgt ongeveer 15 zaailingen en een training om een gezonde groei en langdurige productiviteit te garanderen.
VERKRIJGEN VAN KOKOS-BLOESEMSUIKER
Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt door de bloem van de kokospalm aan te boren. Boeren snijden voorzichtig de bloemsteel door, zodat het sap in een bakje kan druppelen. Dit verse sap wordt twee keer per dag verzameld en vervolgens langzaam verwarmd om fijne, karamelkleurige kristallen te creëren met een natuurlijke, rijke en delicate smaak.
Kokosbloesemsuiker wordt gewaardeerd om zijn subtiele zoetheid, veelzijdigheid in bakproducten, dranken en sauzen, en eenvoud als ingrediënt.
Bent u geïnteresseerd in het kopen van kokosbloesemsuiker voor uw bedrijf? We bespreken graag de leveringsmogelijkheden met u.
Deel deze pagina