Parelcouscous
Parelcouscous is een veelzijdig ingrediënt en bestaat uit kleine bolletjes tarwegriesmeel (semolina) die zijn gestoomd en vervolgens geroosterd. In tegenstelling tot de fijne couscous die je vaak bij Noord-Afrikaanse gerechten ziet, is parelcouscous groter, ronder en heeft het een stevige, licht chewy bite.

Hoe bereidt u parelcouscous?
- Doe de couscous in een pan.
- Voeg water of bouillon toe en breng aan de kook.
- Laat 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de korrels gaar zijn.
- Haal de pan van het vuur en laat nog 2 minuutjes rusten alvorens los te roeren met een vork.
Tip: voeg aan het einde wat verse kruiden (zoals peterselie of munt), een scheutje citroensap of een lepeltje pesto toe voor extra smaak.
Waarom kiezen voor biologische parelcouscous?
✔ 100% biologisch: geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
✔ Rijk aan vezels en voedingsstoffen: perfect voor een gezond eetpatroon.
✔ Duurzaam geproduceerd: met respect voor mens en natuur.
Meer te weten komen over andere biologische granen? Bekijk ook eens de links hieronder.