Parelcouscous

Parelcouscous is een veelzijdig ingrediënt en bestaat uit kleine bolletjes tarwegriesmeel (semolina) die zijn gestoomd en vervolgens geroosterd. In tegenstelling tot de fijne couscous die je vaak bij Noord-Afrikaanse gerechten ziet, is parelcouscous groter, ronder en heeft het een stevige, licht chewy bite.

Hoe bereidt u parelcouscous?

  • Doe de couscous in een pan.
  • Voeg water of bouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat 10 minuutjes zachtjes sudderen tot de korrels gaar zijn.
  • Haal de pan van het vuur en laat nog 2 minuutjes rusten alvorens los te roeren met een vork.

Tip: voeg aan het einde wat verse kruiden (zoals peterselie of munt), een scheutje citroensap of een lepeltje pesto toe voor extra smaak.

Waarom kiezen voor biologische parelcouscous?

100% biologisch: geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen.
Rijk aan vezels en voedingsstoffen: perfect voor een gezond eetpatroon.
Duurzaam geproduceerd: met respect voor mens en natuur.

Meer te weten komen over andere biologische granen? Bekijk ook eens de links hieronder. 

Kies je taal